Hogyan zajlik a láthatatlan fogszabályozás műanyag sínekkel?

láthatatlan fogszabályzó

Nem csak esztétikai okok miatt érdemel azonban figyelmet a fogszabályozás. A rendezetlen fogak megnehezítik a fogmosást, ennek pedig lerakódások, fogkő, fogágy-betegség és szuvasodás lehet a következménye. Az átlátszó műanyagból készült sínek nem tartalmaznak fém elemeket és fogtisztításhoz, valamint étkezéshez eltávolíthatóak. A kíméletes megoldás ideális választás azok számára, akik munkájukból vagy egyéni preferenciáikból adódóan nem szeretnék, ha mások számára látható lenne a fogszabályozás ténye.

 

A láthatatlan fogszabályzó tervezésétől a viselésig

A láthatatlan fogszabályozó készülék készítése is röntgenfelvétellel, fotók készítésével és lenyomatvétellel indul. Fogmozgatási terv készül, melynek köszönhetően már a kezdetekkor látható, hogy milyen eredmények várhatóak a készülék viselésétől.

műanyag sínek

A műanyag sínek rögzítéséhez kis kapaszkodók kerülnek a fogakra, melyek gondoskodnak arról, hogy a készülék megfelelő tartással szolgálja a rá szabott feladatokat. Naponta legalább 20-22 órán keresztül célszerű viselni a készüléket, és a kiindulási állapottól függően általában 3-9 hónapig tart maga a fogszabályozás, mely során körülbelül 1-2 hetente kell a sínt cserélni attól függően, mennyi mozdultak a fogak. Egyszerre mindig csak kis változtatás történik, éppen annyi, amennyit alakult a fogsor az elmúlt időszakban. Ugyan látványos rendezetlenségek és nagyfokú torlódások kezelésére nem alkalmas a készülék, de egyébként kitűnő döntés a kisebb és közepes problémák orvoslására.

 

A láthatatlanság előnyei

A fogszabályozó készülékek korszerű dimenziói már össze sem hasonlíthatóak az évtizedekkel ezelőtt alkalmazottakkal. Ennek ellenére sokan döntenek úgy, hogy a rendezetlenségeket láthatatlan módon szeretnék megszüntetni. A háttérben állhat olyan munkakör, mely megköveteli a gyakori kommunikációt, vagy egyszerűen magabiztossági kérdések is indokolhatják a hagyományos fogszabályozás elkerülését. Amennyiben a fogazati adottságok lehetővé teszik, akkor a láthatatlan műanyag sínek ideális választásnak bizonyulhatnak. Fémmentesen, kíméletesen mozgatják a fogakat, ráadásul étkezéskor és fogtisztításkor eltávolítható az, ami jelentős kényelmi fokozatot jelent a klasszikus, rögzített fogszabályozóval szemben.

 

Alapvetően elmondható, hogy a fogszabályozás mára trend lett, és felnőttként is egyre többen viselik magabiztosan a készüléket. Ez ugyanis azzal azonosítható, hogy az érintett személy fontosnak tartja az igényes megjelenést és a fogsor egészségét. Ennek ellenére, ha cél a láthatatlanság, vagy éppen a fogtisztítás nehézségeit szeretnénk elkerülni, akkor a láthatatlan eszköz lehet a megfelelő választás.

 

Fogszabályozással az egészséges fogsorért

Az egészséges fogak nagyrészt a megfelelő fogápolási szokásokon és persze a rendszeres fogorvos látogatáson múlik. Hiába azonban mindez, ha egymásra dőlnek a fogsor bizonyos elemei, és ez ellehetetleníti az optimális szájhigiénia megvalósítását. Fontos ennek időben történő felismerése, és ha gyermekkorban nem került sor a fogszabályozásra, akkor felnőttként sem késő gondoskodni erről.

 

Az esztétikus, rendezett fogsor előnyeit nem lehet elégszer hangsúlyozni. Alapot adhat a magabiztosság megteremtéséhez, ezt pedig mind a karrier, mind a magánélet terén ki lehet használni. Nem véletlen, hogy felnőttként is egyre többen döntenek a fogszabályozó kezelések mellett, ugyanis jelentős életminőségbeli változások érhetőek el ilyen módon. Ugyan igencsak mélyen a zsebbe kell nyúlni a készülék elkészítéséért, felhelyezéséért, cseréjéért és a rendszeres kontrollokért, mégis megéri mindez. Érdemes úgy tekinteni rá anyagi szempontból, mint a jövőre szóló befektetésre, mely sokszorosan megtérül az életminőség kapcsán.