Mellfeltöltés saját zsírral vagy implantátummal?

Sajnos nem mindenkinek adatnak meg a feszes, kerek és méretben is megfelelő mellek. mellplasztika gyakori kérdésekVannak, akik túl kicsinek, túl nagynak, túl lógósnak, túl aszimmetrikusnak érzik a természet által kialakított formájukat. Szerencsére manapság már nem kell ebbe beletörődni és életük végéig szorongani, takargatni magukat, hiszen a mellműtéteknek, például a mellfeltöltés saját zsírral beavatkozásnak köszönhetően egyszerűen, gyorsan és tartósan tehetünk szert az általunk tökéletesnek vélt mellekre.

A mellplasztikai műtétek közül a legnépszerűbbek a mellnagyobbító beavatkozások. A modern technikáknak köszönhetően itt is több megoldás közül választhat a páciens. Kérheti az implantátummal való nagyobbítást, vagy a saját zsírral való feltöltést is. Mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is, így minden műtét előtt az orvosi szakemberek, a páciensek igényeihez, elvárásaihoz és testi adottságaihoz mérten segítenek az alkalmazott technika kiválasztásában.

Mellnagyobbítás implantátummal

mellnagyobbítás implantátummalKorunk egyik, ha nem a legnépszerűbb plasztikai beavatkozása a mellnagyobbítás implantátummal. Ez többek között annak is köszönhető, hogy igen széles a választék az implantátumok között. Ez megkönnyítheti a döntést, de a választott szakember minden esetben a legmegfelelőbbet fogja javasolni. Az implantátumos nagyobbítás esetén a kiválasztott méretű és típusú implantátumot a mirigyállomány vagy az izom alá (természetesebb hatás) ültetik, attól függően, hogy milyen hatást szeretnének elérni. A vágás általában a mell alatti részen történik, de lehetséges a hónalj felől is, vagy akár a bimbóudvarnál is. A műtét utáni hónapokban az implantátumok jó rögzülése érdekében speciális melltartó viselése és a sportolás, emelés hanyagolása javasolt. A műtét altatásban, így teljesen fájdalommentesen történik, a műtétet követő napon a páciens haza is mehet, de egy hétig még szigorú pihenés javasolt.

Mellfeltöltés saját zsírral

Komplexebb, de fájdalommentesebb műtét, hiszen nincsenek nagy vágások, csupán tűszúrásnyi sebek. Első lépésben a kényes, zsírpárnás területekről (például comb, fenék, csípő, has) eltávolítják egy speciális technikával a zsírsejteket. (Ez a technika nem egyezik

 

meg a zsírleszívással, hiszen ott a zsírszövetek roncsolódnak. A zsírátültetéses eljárásnál a beültetett szövetek kb 80%-a megmarad.) Tisztítás után a levett szöveteket a kívánt területekre fecskendezik be. Például arcba, fenékbe, valamint a mellbe. Ez a mellnagyobbítás természetesebb módja. Így ugyan nem lehet korlátlan méretbeli változást elérni, viszont a feszesítést, dúsítást, kisebb mértékű nagyobbítást nagyon egyszerűen, természetesen és idegen anyag bejuttatása nélkül lehet kivitelezni. Ezért nagyon megfelelő módszer ez azoknak, akik esetleg tartanak az implantátumok okozta komplikációktól. A műtét után szintén speciális, kompressziós melltartó viselése szükséges, viszont a felépülés sokkal gyorsabb és kevésbé megterhelő a páciens számára. A saját zsíros mellnagyobbítást is altatásban végzik általában, de a műtétet követően a páciens mozgékonyabb, kevesebb fájdalma van, mint az implantátumos műtéten átesett társaik.

A mellplasztika konzultáció fontossága

mellplasztika konzultációLáthatjuk tehát, hogy a döntést soktényezős, nem lehet az internet előtt ülve eldönteni, melyiket szeretné a páciens. Persze fontos az informálódás és az igényeink pontos megfogalmazása. Érdemes egy szimpatikusnak talált, vagy ismerős által ajánlott orvost és klinikát felkeresni, ahol minden kérdésre, igényre és az esetleges aggodalmakra is megnyugtató választ kaphatnak az érdeklődők. Ezeken a konzultációkon történik a személyes árajánlat összeállítása is, hiszen az igényekhez és adottságokhoz mérten az árak között is van különbség. Nem érdemes azonban spórolni és filléreskedni, ha úgy döntöttünk, hogy belevágunk a mellnagyobbításba, hiszen ez egy olyan fontos és felelősségteljes döntés, mely nagyban befolyásolja majd későbbi életünket.